Operite svaki, odstranite peteljke i oštećenja. Sameljite na mašini ili izmiksajte pa procedite kroz cediljku da uklonite kožicu i semenke.
Sipajte sok u veliku šerpu, dodajte so i šećer, spustite ceo luk, listove celera i (po ukusu) ljute papričice. Kad provri, kuvajte 15–25 min uz povremeno skidanje pene, do blagog zgušnjavanja i dok sok ne dobije karakterističan„sjaj“. Izvadite luk, celer i papričice.
Flaše ili tegle operite. Stavite ih u rernu na 100–110 °C na 10–15 minuta da se zagreju. Poklopce kratko prokuvajte.
Ključali sos sipajte kroz levak u vruće flaše do vrha, odmah zatvorite. Uvijte u deblju krpu i ostavite da se sporo ohlade do 24 h. To je postupak pasterizacije, prirodnog očuvanja namirnice toplotom. Upravo ovaj postupak omigućava da sok stoji mesecima bez konzervansa.
Čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Nakon otvaranja ostavite flašu u frižideru i potrošite u roku od 5 do 7 dana.